DBA WET

DBA-Wet


Stimuleert ondernemers om zich te onderscheiden van werknemers in loondienst.


Als een ZZP'er zich gedraagt alsof hij in loondienst is bij een opdrachtgever, dan loopt hij onder meer het risico dat de Belastingdienst hem als werknemer beschouwt en niet als ondernemer. En voor werknemers moeten premies afgedragen worden.

De Belastingdienst


Kan bij de opdrachtgever een naheffingsaanslag loonheffingen opleggen.


En die opgelegde loonbelasting/premie volksverzekeringen kan de opdrachtgever/werkgever weer op de ZZP'er verhalen (bron: belastingdienst.nl).
En als de fiscus de ZZP'er niet meer als zelfstandige ziet, dan kan de ZZP'er geen gebruik meer maken van fiscale ondernemersfaciliteiten. Dit zijn onder andere: de zelfstandigenaftrek (€ 7.280 voor 2017 ) of de startersaftrek (een verhoging van de zelfstandigenaftrek (van € 2.123).


Belastingdienst is enthousiast over Tenderplace CRM met DBA-checks!


Samen met de SRA is het CRM-pakket inclusief DBA-checks voorgelegd aan de Belastingdienst. De combinatie van een CRM-pakket met DBA-checks door de zzp'er (m.b.v. het CRM-pakket) en door specialisten van de SRA (betaalde optie), sprak de belastingdienst bijzonder aan. Mede door de feedback van de Belastingdienst bieden wij een solide oplossing voor zzp'ers.

Wat betekent dit voor zzp'ers, bureaus en opdrachtgevers


Laat zien dat je buiten dienstverband werkt!


Dé manier om de ZZP'er toch rechtstreeks in te huren is om met je ZZP'er een modelovereenkomst af te sluiten en vervolgens samen aan te tonen dat je ZZP'er conform modelovereenkomst heeft gewerkt.

De oplossing: laat zien dat je onderneemt


Met het CRM/DBA-dossier.


Laten zien dat je ZZP'er buiten dienstverband heeft gewerkt, doe je je eenvoudig door je opdrachten online te evalueren met het CRM/DBA-dossier:
ZZP'ers kunnen met hun CRM/DBA-dossier telkens hun eigen opdrachten online evalueren met hun opdrachtgevers en;
opdrachtgevers of bemiddelaars kunnen met hun CRM/DBA-dossier online evaluaties versturen naar al hun ZZP'ers.

Zo kunnen ZZP'ers en hun opdrachtgevers en bemiddelaars laten zien dat de ZZP'er buiten dienstverband heeft gewerkt.

De evaluatie bestaat uit een uitgebreide, online, vragenlijst. Die is samengesteld in samenwerking top–arbeidsrechtjuristen en fiscalisten. Deze online evaluatie is UNIEK!

Bovendien beheer je je flexschil


Met het CRM/DBA-dossier.


Zo beschikt het CRM/DBA-dossier over:
een handige documenten-beheer tool waarmee je makkelijk en snel documenten bij je inhuur opvraagt én kan monitoren of je ze tijdig ontvangen hebt en;
kan je er online urenbriefjes mee versturen naar al je ZZP'ers / inhuur.

Probeer de demo uit!

Maak kennis met het DBA Dossier en krijg direct toegang tot ons demoaccount!